Wereldrecordpoging Zet Schijnwerpers Op De Geleidehond

Zangeres Do over Jeroen Rietbergen: ‘Heb hem geslagen’

Zangeres Do had naar eigen zeggen ook een “onprettige” ervaring met de regisseur van het programma The Voice of Holland. Volgens haar was de man, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, “extreem handtastelijk”.

“Ik vond het onprettig om met hem alleen in een ruimte te zijn, omdat ik vind dat hij grenzen over gaat. Het is soms gewoon heel moeilijk als vrouw daar iets van te zeggen”, zegt Do (40) in de podcast Met z’n allen van Gwen van Poorten. “Wat ik niet begrijp is dat er niet andere mannen of vrouwen op de werkvloer zijn die dat zien en zeggen: joh gast, doe dat even niet.”

De zangeres vertelde in februari, kort na de uitzending van de onlineserie BOOS over de vermeende misstanden achter de schermen bij The Voice, op 20-jarige leeftijd te zijn aangerand door oud-bandleider Jeroen Rietbergen. In de podcast voegt Do daaraan toe hem “vol in zijn gezicht” te hebben geslagen toen hij aan haar zat. “En heb ik tegen hem gezegd: dude, what the fuck. Hoezo doe jij dat? Hij heeft toen ook gezegd: sorry, ik zal het niet meer doen.”

Leven lang

Daarna is het bij haar niet meer gebeurd. De zangeres vindt het wel raar dat de verhalen over Rietbergen, die erkende relaties van “seksuele aard” te hebben gehad en opstapte bij The Voice, pas zo laat aan het licht kwamen. “Hij heeft het dus blijkbaar zijn hele leven lang gewoon voortgezet”, zegt ze. “Ik was gewoon verbaasd dat het zo lang zo ver heeft kunnen komen. Omdat ik dacht: dit weet iedereen toch?”

Do is blij dat het onderwerp door BOOS meer bespreekbaar is geworden. “Ik vind het supergoed dat vrouwen veel mondiger zijn; dat ze durven zeggen: dit klopt niet. En het heeft wel absoluut een bewustwording gecreëerd bij heel veel mannen.”