Giovanni van Bronckhorst openhartig over ontmoeting biologische vader

Giovanni van Bronckhorst en zijn vader Victor zijn onafscheidelijk, al is Victor niet zijn biologische vader. De afzwaaiende trainer van Feyenoord werd al voor zijn geboorte verlaten door zijn echte vader en groeide de eerste vijf jaar op met alleen zijn moeder. Pas daarna kwam Victor in zijn leven.

Giovanni’s vader verliet Fransien nog voordat Giovanni geboren werd. Fransien was toen pas zeventien jaar. De eerste twee jaar van zijn leven woonde Giovanni met zijn moeder bij zijn opa en oma. Daarna besloot Fransien om op eigen benen te gaan staan. Op zijn 26e, toen hij zelf vader werd, ontstond bij Giovanni de behoefte om zijn biologische vader een keer te ontmoeten. Sommige mensen ondernemen jarenlange zoektochten om hun biologische ouders te vinden. En als het moment dan daar is, valt alles op zijn plaats. ’Ik had dat niet’, vertelt Giovanni aan Weekend.

Het was een korte ontmoeting die geen vervolg kreeg. ‘Hij is verder ook niet meer niet in beeld. Af en toe heb ik wel contact met hem, alleen niet het contact dat ik met mijn stiefvader Victor heb. Maar het is voor mij wel goed geweest om hem te ontmoeten. Hij is toch mijn achtergrond en geschiedenis’, aldus een openhartige Giovanni.

Rond Giovanni’s vijfde levensjaar kwam Victor, nadat hij een relatie had gekregen met Fransien, bij Giovanni en Fransien wonen. Hij accepteerde Giovanni als zijn zoon en de latere Feyenoord-vedette nam zelfs zijn achternaam aan. ‘Mijn band met mijn stiefvader Victor is gedurende de jaren steeds sterker geworden, hem zie ik nu als mijn vader’, besluit de oud-voetballer.