Patty Brard

Column Patty Brard

Ik weet nog goed dat ik Antoine ontmoette en hem vroeg wanneer hij verjaarde. Zuchtend zei hij helemaal geen zin te hebben in een dame die een astrologische analyse op hem af zou schieten. ’O, dat was ik ook niet van plan’, antwoordde ik. ’Ik vind het alleen interessant dat je ook een Ram bent, geboren op 23 maart, twee dagen voor mijn verjaardag!’ Dat wist ik zeker. En wat denk je? Het was zo. Soms weet ik dingen 100% zeker zonder dat ik erover nadenk. Het komt gewoon binnen. U mag afhaken als u dit onzin vindt, maar ik ben altijd geïntrigeerd geweest door mijn zesde zintuig.

Heb daar ook cursussen in gevolgd, want iedereen kan het als je dicht bij je gevoel blijft middels bijvoorbeeld meditatie.  Inmiddels is Antoine niet meer verbaasd als ik van tevoren vertel wat er gaat gebeuren en het ook exact zo voorvalt. Sterker nog, hij adviseert mij altijd op mijn eerste gevoel af te gaan. Meestal het beste!

Met de nadruk op meestal. Daar zit je dan met die gemengde gevoelens aan het begin van een nieuw jaar. De laatste bubbels moeten nog opdrogen en toch kan ik het niet nalaten alvast katerig over 2014 na te denken. Het is het jaar van het Paard in de Chinese horoscoop. Het gracieuze, vastberaden paard is grappig, elegant en een fantastisch spreker. Ze krijgen bijna altijd hun zin, het zijn vrijheidsstrijders en gaan voor hun geluk! Maar ja, mijn teken is Geit. En die krijgen het moeilijker. Hard werken en elke kans aangrijpen, niets nieuws onder de zon. Toch voeg ik daar enkele gevoelens die mijn eigen zesde zintuig mij ingeeft aan toe. Ibiza trekt hard aan mij, én aan Antoine. Ik voel dat hij daar een huis gaat bouwen in opdracht, en dat zal niet zijn laatste project daar zijn. Ik voel dat ik een leuk klein huisje krijg op mijn eiland, waar ik later als ik groot ben mijn moestuin weer kan bestieren. Als stokoude hippie zonder een spat make-up op het smoelske.

Maar ik voel ook dat er de eerste maanden iets gaat gebeuren waar ik absoluut niet meer op gerekend had. Maart wordt een belangrijke maand. Waarom? Gewoon gevoel, niets anders dan dat. Ik ga u op de hoogte houden, maar nu eerst twee Alka Seltzers. Effe 2013 wegspoelen.