Talitha Muusse

Yvonne Coldewijer deelt nepvideo van ‘snuivende’ Talitha Muusse

Yvonne Coldeweijer heeft eerder deze week een video gedeeld met haar volgers die naar nu blijkt in scène is gezet door presentatrice Talitha Muusse en radiozender BNR. In de video werd gesuggereerd dat Muusse drugs gebruikte. Met hun actie wilden Muusse en BNR laten zien hoe juicekanalen zoals Life of Yvonne van Coldeweijer te werk gaan, stelt de radiozender zondag in een artikel op hun website.

BNR stuurde onlangs anoniem een video naar Coldeweijer, waarin het leek alsof Muusse iets aan het snuiven was. Coldeweijer deed wel navraag bij Muusse, maar deelde de video ondanks de ontkenning van Muusse een dag later toch met de volgers in haar betaalde Telegramgroep. Wel hield Coldeweijer daarbij een slag om de arm door te stellen dat de video ‘mogelijk nep’ zou zijn.

In een reactie op de onthulling van BNR dat zij de video met Muusse in scène hebben gezet om haar te testen, laat Coldeweijer weten dat zij “niet een of andere onderzoeksjournalist is”. “Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”

Aanleiding voor het onderzoek van BNR en Muusse is de uitspraak in het kort geding dat zangeres Samantha Steenwijk enkele weken geleden tegen Coldeweijer had aangespannen. De rechter oordeelde toen dat de vlogger te weinig bewijs had om te stellen dat Steenwijk zou zijn afgevallen met behulp van ‘illegale dieetpillen’ en gebood haar te rectificeren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen