Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck heeft wat te vieren!

De Zelfspodcast van presentator en journalist Sander Schimmelpenninck en zanger Jaap Reesema is dinsdag uitgeroepen tot beste podcast van het jaar.

Het duo werd tot winnaar uitgeroepen tijdens de uitreiking van de Online Radio Awards in Beeld en Geluid in Hilversum. Zelfspodcast kreeg de voorkeur boven Man Man Man, de podcast, De Krokante Leesmap, Gewoon Homo en Duister de podcast.

‘Ballenpodcast’

Volgens de jury is Zelfspodcast “een echte ballenpodcast, maar wel lekker fris en kleurrijk”. Ook Schimmelpenninck, die in augustus stopte met de presentatie van Op1, wordt geroemd. “Hij is niet de beste presentator op tv maar wel heel goed als podcasthost, omdat hij hier zichzelf kan zijn en niet in een format wordt geduwd”.

In augustus zorgde de Zelfspodcast nog voor ophef toen Schimmelpenninck de 15-jarige prinses Alexia “de lekkerste” van de drie dochters van koning Willem-Alexander noemde. Hij erkende later dat hij dat anders had moeten verwoorden. Na zijn uitspraak werd de presentator enige tijd bedreigd.

Podbast

Bastiaan Meijer, bekend van de podcast Podbast, won dinsdag de award voor beste presentator. Hij liet andere kanshebbers Michiel Veenstra (KINK), Bas Louissen (Man Man Man, de podcast), Emily Sleven (Sterren NL) en Tim op het Broek (KINK) achter zich. Het beste onlineradiostation werd Efteling Kids Radio. De andere genomineerden waren Qmusic Het Foute Uur, Soulshow Radio, KINK en Olympia Radio.

De Online Radio Awards werden dinsdag voor de derde keer uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit Peter Contant, Richard Otto, Pierre Papa, Isabelle Brinkman, Liedewij Hentenaar, Mischa Blok, Adam Curry en Vincent Bijlo.

LEES OOK:

DUNCAN LAURENCE TEN HUWELIJK GEVRAAGD!

HINT ANDRÉ HAZES HIER OP EEN HUWELIJK MET ZIJN MONIQUE?

DIONNE STAX PRESENTEERT GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA