Britain London Film Festival

James Cameron: Kate Winslet was getraumatiseerd na Titanic

Volgens Titanic-regisseur James Cameron raakte Kate Winslet getraumatiseerd door de film. Winslet speelde de hoofdrol in de film uit 1997 en voor de Britse actrice was het de eerste keer dat ze bij een grote filmproductie betrokken was. De combinatie van de grote productie met de rol die ze had, zou volgens de Canadese regisseur iets te veel zijn geworden voor Winslet.

“Ik denk dat Kate na Titanic een beetje getraumatiseerd was door de schaal van de productie en haar verantwoordelijkheid”, vertelt Cameron in gesprek met Radio Times. Winslet was na de film lange tijd uitgekeken op een nieuwe samenwerking met Cameron. Na Titanic was de actrice erg kritisch over de regisseur, die destijds ook geroemd werd voor de regie van Aliens en The Terminator.

De baas

Na 25 jaar werken Cameron en Winslet voor het eerst weer samen. Dit keer voor Avatar: The Way of Water. “Na al die tijd keken we uit naar een nieuwe samenwerking”, aldus Cameron. Die verliep volgens hem heel anders dan in 1997. “Ze is erg aanwezig en de baas op de set. Je zou zweren dat ze aan het produceren is.” Winslet zelf heeft aangegeven dat ze voor Avatar: The Way of Water opnieuw met Cameron wilde samenwerken omdat de regisseur na al die jaren een stuk kalmer is geworden.