Martijn Koning

In beeld: Martijn Koning en RTL-baas Peter van der Vorst om tafel na Jinek-rel

Martijn Koning en RTL-baas Peter van der Vorst hebben met elkaar gesproken, nadat de cabaretier in maart in opspraak raakte toen Thierry Baudet wegliep tijdens zijn column in de talkshow van Eva Jinek.

Martijn refereerde in de column onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde. De politicus werd daar zo boos om dat hij wegliep. RTL en de redactie van het praatprogramma distantieerden zich later van het optreden van de cabaretier. RTL-baas Peter van der Vorst liet zich even later uit over de inmiddels veelbesproken roast. ‘Martijn zei: joh, er staat niks geks in, ik ga geen harde dingen zeggen, maak je geen zorgen. (…) En vervolgens gebeurde er dit, en dat rijmt niet helemaal. Het werd een persoonlijke aanval op Thierry Baudet. Martijn heeft toegegeven, ook aan mij later, dat het ook echt als aanval bedoeld was. Dan doe je toch iets anders dan waar je voor bent ingehuurd.’

Volgens Peter heeft Martijn uitgebreid zijn excuses aangeboden aan Eva én aan hém. Inmiddels hebben de heren, samen met een mediator, rond de tafel gezeten.

Gesprek Tussen Martijn Koning En Peter Van Der Vorst
Gesprek Tussen Martijn Koning En Peter Van Der Vorst