George Kooymans

Golden Earring-gitarist George Kooymans reageert op media-aandacht: ‘Ik heb ALS’

Vandaag werd bekend dat George Kooymans (72) ernstig ziek is en niet meer kan optreden. In een korte reactie op alle media-aandacht laat de Golden Earring-gitarist weten dat hij lijdt aan de progressieve spierziekte ALS.

‘We hadden te zijner tijd zelf iets naar buiten willen brengen, maar het ligt inmiddels op straat. Ernstig ziek, werd geschreven en dan speculeren mensen over wat er aan de hand is. Ik ben inderdaad ziek, ik heb ALS. Het is een heel naar bericht en ik ben niet echt in de stemming om daar verder veel over te zeggen. Ik sta onder behandeling in het universitair ziekenhuis in Leuven. That’s it’, vertelt George Kooymans aan het AD.

Optreden zit er waarschijnlijk niet meer in: ‘Zoals het er nu uitziet, niet. Nu kan ik het niet en het is een progressieve ziekte. Optreden gaat helaas niet meer’, besluit hij.

Toekomst Golden Earring

Zijn manager Rob Gerritsen wil nog geen uitspraken doen over de toekomst van Golden Earring. ‘George is te ziek om nog te spelen en dat zou kunnen betekenen dat de band ophoudt te bestaan. Maar daarover is nog geen definitief besluit genomen’, liet hij eerder vandaag weten.