Anp 47202297

Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie (79) overleden

Zangeres Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Fleetwood Mac, de band waar zij decennialang aan verbonden was, via sociale media bekendgemaakt.

McVie kwam begin jaren zeventig bij de wereldberoemde formatie en maakte deel uit van de band tot 1998. In 2014 kwam zij terug als zangeres. McVie schreef enkele van de bekendste hits van de groep, zoals Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me en Songbird.

Ze overleed in het ziekenhuis, in het bijzijn van haar familie.

Hall of Fame

McVie kwam bij de band nadat zij was getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. In de periode dat zij een pauze nam van Fleetwood Mac, bracht de zangeres een solo-album uit.

De zangeres kreeg in 1998 een vermelding in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook won zij twee Grammy Award en kreeg zij een Brit Award voor haar exceptionele bijdragen aan de muziekwereld.

Pinkpop

Fleetwood Mac was in 2019 de afsluitende act van de jubileumeditie van Pinkpop. De band speelde eerder in 1971 in Limburg. In 2015 deed Fleetwood Mac de Ziggo Dome aan, met Christine McVie na jaren weer op het podium.