Ferry Doedens

Ferry Doedens: ‘Geen behoefte meer aan drugs’

Ferry Doedens vertelt in de YouTube-serie Open Kaart aan Robbert Rodenburg dat hij sinds zijn verblijf in een afkickkliniek wel een paar keer “een terugvalletje” heeft gehad, maar dat hij inmiddels geen motivatie meer heeft om naar de drugs te grijpen.

Cold turkey stoppen na terugkeer uit de kliniek in Thailand, inmiddels acht jaar geleden, viel hem in eerste instantie zwaar. “Het is heel moeilijk om het meteen nooit meer te doen. Ik had wel eens mensen om me heen die gebruikten of momenten dat ik me slecht voelde. Het is een proces van vallen en opstaan. Maar terugvallen heb ik nu niet meer.”

Hij voelt die behoefte niet meer, stelt hij. “Ik heb in zoveel praatgroepen gezeten en wil niet meer terug naar hoe ik me toen heb gevoeld”, legt hij uit. En dat hij op het rechte pad blijft, daar zorgen zijn maten voor. “Ik heb bovendien te veel mensen om me heen die op me letten en vragen hoe het echt met me gaat. Voor nu kan ik zeggen dat ik clean ben, maar het is wel iets waar je dagelijks aan werkt.”

Lekker naar huis

Af en toe drinkt de voormalig GTST-ster nog wel eens een drupje, maar hij is voorzichtig. “Het kan een trigger zijn. Maar gelukkig ken ik mijn grenzen goed en heb ik ook dan lieve mensen om me heen.” Soms voelt hij het wel nog kriebelen, zo geeft hij toe, maar dan grijpen die “lieve mensen” in. “Dan zeggen ze: ‘Nee Ferry, dat gaan we niet doen, we gaan lekker naar huis’.”