Doutzen Kroes en Nikkie Plessen op lijst rijkste jonge selfmade miljonairs

TV-presentatrice, actrice en modeontwerpster Nikkie Plessen en model Doutzen Kroes zijn twee van de slechts drie vrouwen in de lijst van de rijkste jonge selfmade miljonairs. In de jaarlijkse lijst van het tijdschrift Quote staat Nikkie op de 47e plaats, Doutzen staat een plek hoger.

Het tijdschrift schat dat zowel Doutzen als Nikkie een vermogen hebben van maar liefst 28 miljoen euro. De derde vrouw op de lijst is Sharon Hilgers van sieradenmerk My Jewellery. Zij is met haar 29e plaats de hoogst genoteerde vrouw en heeft een geschat vermogen van 45 miljoen euro.

Om in de lijst te komen hebben mensen een vermogen van minimaal 13 miljoen euro nodig. Dat moeten ze zelf hebben verdiend en bovendien mogen ze niet ouder zijn dan 39 jaar.

De vermogens van dj’s als Martin Garrix, Afrojack en Hardwell kregen een stevige knauw door de coronacrisis, waardoor ze niet meer konden optreden. Vlogger Kwebbelkop kwam nieuw de lijst binnen op de 91e plaats met een geschat vermogen van 14 miljoen euro.

13 miljoen

Op de eerste plek staat Adriaan Mol, de oprichter van betalingsverwerker Mollie. Zijn vermogen wordt geschat op 3,5 miljard euro.