Catherine Keyl

Catherine Keyl deed zelfmoordpoging: ‘Blij dat het niet gelukt is’

Catherine Keyl lijkt tegenwoordig misschien zelfverzekerd en gelukkig, maar dat is weleens anders geweest. De presentatrice heeft onder meer een moeilijke jeugd achter de rug en deed op haar 21ste een zelfmoordpoging.

‘Ik was net getrouwd en mijn man ging na drie maanden al vreemd. Het was mijn eerste huwelijk en ik was helemaal gek op die man, terwijl hij het al zo snel met een ander deed’, vertelt de presentatrice over de reden van haar zelfmoordpoging. Catherine was toen bang om bij iedereen af te gaan. ‘Ik heb mijn huwelijk beëindigd en ben voor een gasoventje gaan liggen. Althans, dat dacht ik. Het was butaangas en daar schijn je niet dood aan te gaan.’

In eerste instantie was Catherine teleurgesteld dat het niet gelukt was. ‘Maar na een poosje dacht ik: misschien staat me wél een leuk leven te wachten. En dat bleek zo te zijn, dus wat dat betreft raad ik iedereen af om zelfmoord te plegen’, aldus de presentatrice.

Het hele interview, waarin Catherine onder meer over haar jeugd en de gespannen thuis­situatie vertelt, staat deze week in Weekend.