thomas berge coronabeleid

BN’ers keren zich tegen coronabeleid: ‘Wij doen niet meer mee’

Een aantal artiesten is maandagavond online een protestactie begonnen tegen het coronabeleid van het kabinet. BN’ers als Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey stellen in een verklaring op sociale media dat zij de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer respecteren.

De zangers en YouTube-sterren eisen onder vermelding van de hashtag #Ikdoenietmeermee meer duidelijkheid.

Angst

Zij willen met hun recalcitrante gedrag niet de volksgezondheid in gevaar brengen, beklemtonen ze. “Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?”, roepen ze. “Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus?” Zij noemen zichzelf “pioniers” en “strijders” en voegen daaraan toe dat we “alleen samen de overheid onder controle krijgen”.

‘Neem een kijkje op de IC’

Al deze uitspraken vallen verkeerd bij zorgpersoneel, dat op sociale media hard uithaalt naar de zangers en vloggers. ‘Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC’, verzucht recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. ‘Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.’ Zijn irritatie krijgt veel bijval.

Ook BN’ers bemoeien zich met de actie van hun collega’s. ‘Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?’, vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af.

View this post on Instagram

WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen 'NEE' tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE. Free the people! @watchdogs.nl @bizzey @lucienfoort @feestdjruud @djlafuente @djmentaltheo @mrpolska @djdaymar @dj_maurice @hatimelkhatib @kerafrankel @djpaulelstak @itsruggedbaby @djwouters @bollebofofficial @goodgrip_nick @djbillythekit @trobi @mcjeff1 @barendvandeelen @djdyna @outsidersnl @djchuckie @hardwell @jebroer @famkelouise_ @rubenfernhout @dorienrose @deejayabstract @johnny500 @djbiggi @zawdi @kosso.nl @tisjeboyjay @daniquehogguer @thomasbergeofficial @zoelivay @timdouwsma @mctjen @iceman @shockwavenl @mcchaosnl @mvrco_music @iamreallytre @donnyroelvink @drphunkmusic @lnytnz @thepartysquad @selina_jorinde @dephart

A post shared by WatchDogs Disinfection (@watchdogs.nl) on

LEES OOK:

SYLVIE MEIS DEELT PRACHTIGE FOTO’S VAN DROOMBRUILOFT

ZIEN: ANDRÉ HAZES EN ZOONTJE ZINGEN DUET

CAROLINE TENSEN: ‘IK WIL ZÓ GRAAG OMA WORDEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen