Screenshot 2022 06 25 14.43.37

Babette van Veen nog vaak bezig met Guusje Nederhorst

InAchter Het Perfecte Plaatje Op Reis‘, de nabeschouwing van het populaire RTL-programma Het Perfecte Plaatje, blikt ex-deelnemer Babette van Veen terug op niet alleen haar eigen foto’s maar ook op kiekjes uit haar veelbewogen verleden. Bij een foto van Linda, Roos & Jessica, de popgroep die ze in de jaren ’90 vormde met GTST-collega’s Katja Schuurman (Jessica) en de in 2004 overleden Guusje Nederhorst (Roos), vertelt ze nog vaak terug te denken aan haar veel te vroeg gestorven vriendin.

“Ik ben nog wel vaak met Guus bezig”, zegt Babette (54). “Ik denk nog wel vaak aan haar, maar niet met zoveel verdriet als vroeger. Maar ze zal altijd een onderdeel van mijn leven zijn.”

Guusje en Babette vonden het destijds maar wat bizar dat ze ineens popsterren werden, maar Katja had daar minder moeite mee en voelde zich als een vis in het water, beschrijft Babette bij een kiekje van de drie. “Als je kijkt naar de rechter twee”, zegt ze, doelend op zichzelf en Guusje, “zie je dat die zoiets hebben van: ik weet niet helemaal wat ik hier sta te doen, maar laten we er maar het beste van maken.” Maar Katja, “die ging echt tot het gaatje en zo was de rolverdeling ook bij ons “, legt de actrice uit. “Guus en ik voelden ons helemaal geen popsterren, maar zo werd je behandeld en je deed dat werk en je wás het eigenlijk ook wel maar het was een beetje onwennig. Katja ging daar zo lekker in op, dat was echt genieten!”

Borstkanker

De GTST-popformatie scoorde in de jaren ’90 meerdere grote hits, waaronder met de nummers Ademnood en Alles of Niets. Guusje stierf in 2004 op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Zeven maanden voor haar overlijden kreeg ze met zanger Dinand Woesthoff zoon Dean.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen