Actrice Dilan Yurdakul: Instagram vind ik heel naar en ongezond

Dilan Yurdakul is geen fan van sociale media zoals Instagram. In gesprek met weekendbijlage Vrouw van De Telegraaf vertelt de 30-jarige actrice het niet fijn te vinden dat ze zichzelf erdoor gaat vergelijken met anderen, die bovendien ook nog eens geen realistisch beeld laten zien.

“Instagram vind ik heel naar en ongezond ook”, zegt Yurdakul. “Ik ben geen Instagrammer, maar kijk er weleens op en dan merk ik het direct. Ik word er helemaal in gezogen en voordat ik het weet vergelijk ik mezelf en mijn leven met dat van anderen, dat ook helemaal geen realistisch beeld is.”

De actrice, die zelf wel een account met ruim 80.000 volgers heeft, maar alleen een kattenaccount volgt, denk wel te weten waarom Instagram zo’n succes is. “Mensen kiezen heel bewust wat ze willen delen. De goede momenten of juist de slechte, maar zelfs die zijn heel bewust gekozen. Ik kan heel slecht tegen die valse kwetsbaarheid. Voor sommige mensen zal het goed werken, als een soort herkenning ofzo, maar voor mij voelt het bij elkaar geraapt.”

In september de theaters in

Dilan Yurdakul is bekend van onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden en staat september in het theater met Door de Schaduw Heen, een muzikale voorstelling over identiteit en verbinding.