Placeholder

Column Patty Brard

Eindelijk heb ik dan Sabia, de ex van voetballer Rafael van der Vaart, ontmoet, maar ik weet nog steeds niet wat ik van haar denken moet. Op zich niet zo gek, want ik heb maar één zin met haar gewisseld. Zij antwoordde met: ’Hallo’, maar werd gelijk afgevoerd door beveiligingsmensen en andere televisietypes.

Normaal gaat het bij het zondagmiddagprogramma Thuis Op Zondag om de gezelligheid en chemie tussen de gasten onderling, maar nu Sabia er was, mochten er geen andere mensen bij haar aan tafel zitten dan alleen presentatoren Dirk Zeelenberg en Kim-Lian van der Meij. Er brak zelfs totale paniek uit toen Frans Duijts en zijn accordeonist aan het einde van het programma aan tafel aanschoven om, zoals vaker gebeurt, even een vorkje mee te prikken van het gerecht van de programmakok. Het was duidelijk: aan de aanwezigheid van Sabia zaten stevige restricties. En dan kijk je toch weer met enige twijfel naar dat broze, knappe koppie. Er mocht niet gevraagd worden hoeveel maanden ze zwanger is, maar haar babybuikje was wel zichtbaarder dan ooit, hoewel ik na een avond zwaar tafelen echt boller toon dan Sabia met haar 4, 5 of 6 maanden zwangerschap. Hoewel ze zelf zegt 10 kilo te zijn afgevallen van alle relatiestress en daarom niet zo zichtbaar zwanger is, hoor ik achter de schermen dat ze maar liefst 16 kilo lichter is geworden. Rafael van der Vaart en zij praten niet meer met elkaar, terwijl zijn familie Sabia uitmaakt voor leugenares en haar zwangerschap naar het rijk der fabelen verwijst. Maar: ’Raf is een goede vader en gaat ook voor dit kindje zorgen’, aldus Sabia.

Wat is daar in hemelsnaam allemaal voorgevallen? Ik herinner me het moment dat Raf voorgoed naar Sevilla vertrok en Sabia geen blik waardig gunde. Waarom? Ik weet het nog steeds niet, maar de beveiliging bij Thuis Op Zondag was opmerkelijk voor iemand waarvan ik denk: hoe knap dat je een sterrenstatus hebt, terwijl je überhaupt nog niets gedaan hebt. Nogmaals, het is een lief broos meiske, die het ongetwijfeld moeilijk heeft, maar waarom al die toestanden, wat heb je te verbergen? Ik zit aanstaande vrijdag naast haar in De Raad van 10 bij het programma Mindmasters Live, en ben toch zo benieuwd of het al die weken bij een schamel ’Hallo…’ zal blijven.