Zoon eert Robin Williams op achtste sterfdag: ‘Ik mis je, geweldige, harige man!’

Zak Williams (39), zoon van legende Robin Williams, herdenkt zijn vader op zijn achtste sterfdag met een mooie foto en nog mooiere woorden. “Ik herinner me hoe ontzettend lief en vrolijk je was.”

Het verlies valt Zak nog elke dag zwaar. “Ik mis je, jij geweldige, harige man en zal vandaag je leven vieren. Ik hou zoveel van je!”

Robin maakte op 11 augustus 2014 een einde aan zijn leven. Hij werd 63 jaar. Bij de acteur werd in de maanden voor zijn overlijden Parkinson vastgesteld. Hij zou volgens artsen nog drie jaar te leven hebben, áls hij geluk had, vertelde zijn weduwe Susan in 2015 in de Amerikaanse ochtendshow Good Morning America.

‘Alsof de dam was gebroken’

In de maanden voor zijn dood werd zijn zicht steeds slechter, was hij paranoïde en erg angstig. “Het ene moment was hij volledig helder en vijf minuten later zei hij ineens iets onsamenhangends”. Hij probeerde uit alle macht de controle houden “maar de laatste maand ging het niet meer”, beschreef zijn weduwe. “Het was alsof de dam was gebroken.”

Lewy body dementie

Na Robin ’s dood werd een autopsie uitgevoerd en kwam aan het licht dat hij leed aan Lewy body dementie (LBD). Dat is een vorm van de ziekte waarbij een patiënt niet alleen dementie heeft, maar ook beweegklachten.