Sonja Bakker

Sonja Bakker blikt terug op ‘rottijd’: ‘Mijn kop moest rollen’

Sonja Bakker heeft door al het gedoe rond haar persoon in Nederland een “rottijd” achter de rug. De dieetgoeroe vertrok daarom vorig jaar naar Ibiza. Ze raakte daar “enorm geïnspireerd”, zegt ze in tijdschrift Beau Monde.

Meerdere diëtisten en foodbloggers beschuldigden Sonja van plagiaat. Volgens haar wordt de soep echter niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend… “Vier recepten waren niet goed gegaan en dat hebben we meteen gecorrigeerd. Maar het ging maar door en door… En ik was te moe om terug te vechten. Alles wat ik deed of zei, was slecht, mijn kop moest rollen”, vindt ze zelf.

Sonja legde haar werk neer, want dat kan ze zich veroorloven, zo onderstreept ze, en vertrok met haar jongste zoon en haar vriend Barry naar Ibiza. “Ik hoef het ook allemaal niet meer te doen, hè. Ik heb vijf miljoen boeken verkocht, ik hoef niet meer te werken. Als het zo moet, met alle drama, dan liever niet.”

Zeuren en zuigen

In de categorie ‘drama’ valt wat haar betreft ook de breed uitgemeten ruzie tussen haar en Barry. Na een boeklancering sloeg de vlam in de pan en zou hij Sonja hebben geslagen. Hij werd in 2021 veroordeeld voor mishandeling. Een eenmalige faux pas, aldus de dieetexpert. “Barry en ik hebben het zo leuk en goed samen. We hadden één keer ruzie en mensen bleven erover zeuren en zuigen. Waar zijn we mee bezig? dacht ik.” 

Inspiratie

Op Ibiza raakte ze, mede dankzij haar moestuin, weer geïnspireerd. “Wat kan ik nog meer met die rode paprika? Ik heb een prachtige keuken en deze winter ga ik iedere week koken met een andere Spaanse kok. Daar heb ik veel zin in.”

Of ze nog iets met die inspiratie gaat doen weet ze nog niet, dat ligt vooral aan Nederland. “Ik laat me leiden door het universum. En door mijn gevoel. Als ik voel dat ik door Nederland weer gedragen wordt, lijkt het me heel leuk om weer grotere projecten te doen. En anders maar niet. Ook als ik niet werk, vermaak ik me prima hier. Want hoewel ik mijn penthouse in Amsterdam nog heb, zie ik mijn toekomst op Ibiza.”