Guido Weijers

Guido Weijers doet een stapje terug: ‘Een jaar pauze’

Guido Weijers neemt komend jaar vrij. Dat vertelde de 45-jarige cabaretier vrijdagochtend in het programma Koffietijd. “Vanaf 1 januari mag ik even terug naar nul en zelf weer beslissen wat ik belangrijk vind. Ik kan m’n tijd maar één keer uitgeven”, aldus Weijers.

Weijers zegt “veel leuk te vinden” en “veel energie” te hebben, waardoor hij vaak “ja” zegt tegen aanbiedingen. “Daar geniet ik van, maar er schuilt ook een gevaar in dat op een gegeven moment je agenda helemaal vol zit met dingen die anderen hebben bedacht.”

Of Weijers al plannen heeft om bijvoorbeeld te gaan reizen, daar heeft hij nog geen antwoord op. “Mijn opdracht is juist om daar geen antwoord op te hebben. Misschien vertrek ik op vier januari naar Mexico of Nieuw-Zeeland. Misschien ga ik een huis verbouwen. Of slapen. Mijn grootste opdracht is om die agenda even leeg te hebben zodat nog echt alles mogelijk is.”

De komiek is zaterdag nog op RTL 4 te zien met zijn oudejaarsconference. Met die show toerde hij al langs theaters door heel het land. Op oudejaarsavond is de laatste show te zien.