Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas kreeg podiumvrees na hartstilstand broer

Bastiaan Ragas krijgt na twaalf jaar weer een rol in een grote musical. Vanaf zondag deelt hij met René van Kooten de rol van Frederik in de productie Zodiac de Musical.

“Ik ben enorm vereerd dat ik deze imposante rol met René mag afwisselen. Het verhaal van Zodiac de Musical is actueler dan ooit en ik hoop zeker iets meer bewustzijn over de toekomst van onze aarde te creëren. Maar ik wil vooral het publiek een prachtige show en theaterervaring laten beleven”, laat Ragas weten.

Angst

Het is voor Ragas een grote stap om na zo’n lange tijd weer op het podium te staan. “In 2007 overleed mijn broer Roef plotseling aan een hartstilstand. Mijn hele wereld stond op zijn kop. Daardoor durfde ik het niet meer aan om op een podium te staan. Het was een angst die ik niet kan beschrijven”, vertelt hij aan De Telegraaf.

De acteur heeft er alles aan gedaan om van de angst af te komen. “Met als resultaat dat ik eindelijk weer in een grote musical durf op te treden.”

De rollen omgedraaid

In 2002 nam Van Kooten juist de rol van Ragas over in Aida. Ragas ging toen spelen in de musical 3 Musketiers. “Nu zijn na al die jaren de rollen omgedraaid”, zegt Van Kooten. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de rol van Frederik op zijn eigen fantastische manier gaat spelen.”

Coronabesmetting

Zodiac de Musical wordt sinds juni opgevoerd in de Koepelgevangenis in Breda. Onder anderen Samir Hassan, Dominique de Bont, Dennis Willekens, Hilke Bierman en Marcel Visscher hebben rollen in de productie. Deze week werden enkele voorstellingen afgeblazen omdat een teamlid was besmet met het coronavirus.