ABBA

ABBA’s Björn Ulvaeus vijf maanden na scheiding weer verliefd

ABBA-icoon Björn Ulvaeus scheidde vijf maanden geleden na een huwelijk van maar liefst 41 jaar van zijn vrouw Lena Kallersjö. Slechts vijf maanden later vindt hij opnieuw de liefde, en wel bij de 28 jaar jongere Christina Sas.

Vol trots schrijdt de 77-jarige muzieklegende hand in hand met zijn nieuwe liefde over de rode loper bij de première van de musical Pippi at the Circus in Stockholm. Volgens de Britse tabloid The Mirror zei hij tegen een Zweedse journalist: “Dit is mijn partner Christina. We zijn al een tijdje aan het daten en ik wilde haar graag meenemen naar dit evenement. Dus dit is eigenlijk de eerste keer dat we samen uit zijn.”

Christina (49) werkt voor ABBA’s platenlabel Universal Music Group, en zou Björn in Duitsland hebben ontmoet tijdens de release van ABBA’s laatste plaat Voyage.

(Tekst gaat verder onder foto)

‘Als vrienden uit elkaar’

Björn maakte in februari bekend dat zijn huwelijk met Lena, met wie hij twee kinderen heeft, op de klippen was gelopen. Ze bleven ondanks de breuk natuurlijk dikke vrienden, aldus de muzikant, en waren van plan als vanouds als gezin vakanties en feestdagen te blijven vieren. Van 1971 tot 1979 was Björn getrouwd met één van de A’s uit ABBA: Agnetha Fältskog. Met haar kreeg hij dochter Linda (48) en zoon Peter (44).