×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mr Songfestival fileert Gordon

'Gordon moet verbod krijgen'

15.05.2013 -

Eddy Ouwens maakt op zijn Facebook-pagina zanger Gordon belachelijk. Hij herhaalde de voorspellingen van Gordon over zangeres Anouk aan, die zich met het liedje Birds wist te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.


Gordon zei over het liedje van Anouk dat hij er depressief van wordt en hij voorspelde dat Nederland de finale niet zou gaan halen. Ook de andere voorspellingen van Gordon kwamen niet uit. De landen die hij afkraakte plaatsten zich allemaal voor de finale. Over Moldavië zei de volkszanger: 'Wat saai.' Wit-Rusland noemde hij 'heel erg slecht' en Denemarken vond Gordon 'om te janken.' De zangeres van Oekraïne noemde hij een 'zingende geit'. Eddy Ouwens was zelf twee keer de man achter een grote Songfestival-overwinning. Hij schreef 'Ding-a-Dong' voor Teach Inn, de laatste Nederlandse overwinning. En in de jaren tachtig was hij betrokken bij de overwinning van het Noorse duo Bobbysocks, met hun liedje La det Swinge. Gordon heeft nog nooit goed gepresteerd op het Songfestival. In 1990 strandde hij in de voorronde met het liedje 'Gini' en in 2003 lukte het hem ook niet voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival te worden uitgezonden namens Nederland. In 2009 stond hij met de Toppers wel op het internationale liedjesfestijn, maar het door hem geschreven Shine kon internationaal niet boeien. De Toppers moesten het doen met 10 punten uit Albanië en 1 punt van Denemarken. Dit jaar lukte het Gordon niet eens om met LA the Voices niet eens de preselectie van Zwitserland te bereiken.  Eddy Ouwens: 'Gordon moet een verbod krijgen ooit nog in 1 adem genoemd te worden met welk Songfestival dan ooit. In het begin van zijn carrière deed hij mee aan de Nationale Finale,en dat was ook al niets.  Volgend jaar The Voices naar het Songfestival, zonder Gordon, en dan winnen.' 

 

Reacties