Placeholder

Willem Holleeder krijgt levenslang

Willem Holleeder (61) moet levenslang de cel in. Dat kreeg hij vandaag in de rechtbank in Amsterdam te horen. Holleeder is schuldig bevonden aan vijf moorden.

De verklaringen van de zussen van Willem Holleeder en die van de kroongetuigen tegen hem zijn ’betrouwbaar’. Dat zegt de rechter die vandaag uitspraak deed in de zaak tegen Holleeder. Holleeder heeft een sturende rol gespeeld bij de liquidaties op Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Ook de betrokkenheid van Holleeder bij de aanslag op het leven van John Mieremet in 2002 en diens dood in 2005 is ‘wettig en overtuigend bewezen’. Willem Holleeder moet levenslang de cel in.

De uitspraak lokte applaus uit van nabestaanden in de zaal. De advocaat van de Amsterdamse crimineel, Sander Janssen, kondigde echter al snel na de uitspraak aan dat hij in hoger beroep gaat. Janssen noemt het vonnis op onderdelen ‘hoogst verbazend’. Volgens Janssen vindt Holleeder dat de invloed van de media-aandacht toch een rol heeft gespeeld.

Willem Holleeder zit sinds december 2014 vast in verband met de reeks liquidaties.

Foto: YouTube College Tour