×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nederland niet bij top Miss World-verkiezing

19.12.2016 -

Nederland is dit jaar buiten de prijzen gevallen bij de Miss World-verkiezingen. Rachelle Reijnders uit Oss, die eerder dit jaar werd verkozen tot Miss Nederland, eindigde niet in de top 20.


In totaal deden er 120 vrouwen mee uit evenzoveel landen. De titel Miss World 2016 ging naar de 19-jarige Stephanie Dei Valle uit Puerto Rico. De tweede plek ging naar de Dominicaanse Republiek, brons was er voor Indonesië.

Volgens Omroep Brabant was de hele familie van Reijnders naar Washington afgereisd, waar de verkiezing plaatsvond. Zij had overigens relatief weinig tijd om zich voor te bereiden, omdat zij pas in november hoorde dat ze naar de Miss World-competitie mocht. Andere kandidaten wisten al in april dat zij waren uitverkoren.

De laatste maal dat Nederland de Miss World-verkiezing won, was in 1959. Toen ging Miss Nederland Corine Rottschäfer met het prestigieuze kroontje naar huis.