×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Musical The Lion King opgedragen aan Martine Bijl

Musical The Lion King opgedragen aan Martine Bijl
4.06.2019 -

De musical The Lion King is dinsdagavond opgedragen aan de eerder deze week overleden cabaretière en tekstschrijfster Martine Bijl. Bijl, die 71 jaar oud werd, vertaalde veertien musicals naar het Nederlands, waaronder The Lion King.


Bij aanvang van de voorstelling nam acteur Barry Beijer, die de rol van Zazu vertolkt, even het woord. Hij stelde dat de cast en crew de voorstelling dinsdagavond opdroegen aan Bijl en vroeg het publiek extra te genieten van de prachtige vertaling die Bijl van de Engelse teksten maakte. Het publiek reageerde met een lang applaus.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994 over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. Bijl vertaalde verder ook onder andere de hitvoorstellingen Aïda, Billy Elliot, The Beauty and the Beast en Mary Poppins.