Gerard Joling herenigt Maywood

Gerard Joling zorgt voor een verrassende comeback. Op 11 en 12 oktober zullen de zusjes Maywood optreden bij zijn Lekker-concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome.

De zanger heeft de zingende zusjes weer bij elkaar gebracht. Aaltje en Doetje de Vries, die zich tegenwoordig Alice en Caren noemen, waren in de jaren tachtig het meest succesvolle Nederlandse duo. In de jaren 80 scoorde het duo ook internationaal met de nummers ’Late at night’, ’Rio’ en ’Mother how are you today’. In 1990 deed Maywood ook mee aan het Eurovisie songfestival met het nummer ’Ik wil alles met je delen’. In 1995 gingen de zusjes echter met knallende ruzie uit elkaar en sindsdien is het nooit meer goed gekomen.

Totdat Gerard Joling belde met het verzoek aan beide om weer als Maywood te gaan optreden. Na 18 jaar met elkaar in de clinch te hebben gelegen gaan ze toch weer samen het podium op in oktober. Alice en Caren waren dan ook allebei aanwezig bij de persconferentie die Gerard vandaag gaf in het Amsterdamse Amstel Hotel. De Lekker concerten zijn 11 en 12 oktober in het Ziggo Dome in Amsterdam.