De grote winnaars van de Emmy Awards

In Los Angeles zijn gisteravond de Emmy Awards uitgereikt. Een avond vol glitter en glamour. Grote winnaars waren de series ‘Veep’ en ‘The Handmaid’s Tale’.

‘Veep’ werd tevens bekroond met een Emmy voor beste comedyserie. De show won de televisieprijs voor de derde keer. Actrice Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij de Emmy voor beste actrice voor haar rol in Veep.

 Julia Louis-Dreyfus

‘The Handmaid’s Tale’ kreeg de Emmy voor de beste dramaserie. Elisabeth Moss won de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar hoofdrol. Actrice Ann Dowd kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol als tante Lydia in de show.

John de Mol heeft voor de vierde keer een Emmy Award gewonnen met de Amerikaanse versie van The Voice. De show was opnieuw de beste in de categorie Reality-Competition Program. 

John Lithgow won de prijs voor de beste mannelijke bijrol voor zijn rol in de serie ‘The Crown’. En Donald Glover won een Emmy voor beste acteur in een comedyserie voor zijn rol in ‘Atlanta’. Ook kreeg hij de prijs voor beste regie voor een aflevering van de serie.

‘Little Big Lies’, de dramaserie met Nicole Kidman en Reese Witherspoon, won de Emmy voor beste miniserie. Kidman kreeg daarnaast een Emmy voor haar acteerwerk in de show.

 Nicole Kidman

Alec Baldwin kreeg een Emmy Award voor beste mannelijke bijrol in een comedy, voor zijn persiflage van president Donald Trump.

 Alec Baldwin

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen