Chantal Janzen

Chantal Janzen gewoon ‘on speaking terms’ met Linda en Wendy: ‘Soms kan er een kleine wrijving ontstaan’

Chantal Janzen wil bepaald niet spreken van stevige rivaliteit tussen haar en de andere twee tv-koninginnen Linda de Mol en Wendy van Dijk. “Nou ja, in mijn belevingswereld niet”, zegt ze in Ruud de Wild’s podcast 30 MINUTEN RAUW.

“Nederland is een relatief klein land en deze wereld waarin wij opereren en werken is ook klein, dus dat je je begeeft op sommige gebieden waar de ander al opereert, is natuurlijk niet zo gek. Soms overlapt dat te veel en dan kan er wel eens een kleine wrijving ontstaan, ja”, legt de 43-jarige presentatrice uit.

Zo zou er tussen Chantal en Linda ‘een kleine wrijving’ zijn ontstaan toen Chantal in 2017 Linda’s programma Oh Wat Een Jaar overnam omdat Linda RTL4 inruilde voor Talpa en het programma vervolgens niet mee mocht nemen. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei Linda destijds tegen Shownieuws.

Tussen Chantal en Wendy van Dijk zou het niet meer zo boteren sinds er in 2017 vanuit Wendy’s twitteraccount haatberichten aan het adres van Chantal werden geliket. Wendy stelde zich van geen kwaad bewust te zijn en wees met de vinger naar een mysterieuze derde persoon die haar account zou hebben gebruikt.

Knuffel en een gesprek

Desondanks, van oud zeer tussen haar en de andere twee is wat Chantal betreft geen sprake. “Het wordt volgens mij ook wel gewoon smeuïger gemaakt dan het is, want je bent gewoon on speaking terms samen”, zegt ze. De drie zijn nou eenmaal geen dikke vriendinnetjes, maar “collega’s die elkaar tegenkomen. Maar zoals ik zeg, dat gaat ook zeker wel met een knuffel en een gesprek”. Want, zoals Chantal stelt: “Het zijn ook gewoon mensen”.

De oplettende kijker weet, zo legt de presentatrice uit, dat de soep niet zo heet gegeten wordt gegeten als zij wordt opgediend. “Als je afgelopen december op een vakantiebestemming was geweest op een strand, dan had je mij gewoon met Linda zien kletsen en met Wendy had ik laatst voor Oekraïne een actie en dan zie je ons daar knuffelen.”