Hungary Music

Voormalig Duran Duran-gitarist Andy Taylor heeft kanker

Gitarist Andy Taylor, vooral bekend van de band Duran Duran, heeft prostaatkanker. Dat maakte de Britse groep zaterdagavond bekend.

Duran Duran werd zaterdag samen met onder anderen Eminem, Lionel Richie en Dolly Parton opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Bij de ceremonie in Los Angeles ontbrak Taylor. Dat had te maken met zijn ziekte, legde hij uit in een brief die zanger Simon Le Bon voorlas op het podium.

De 61-jarige muzikant werd vier jaar geleden gediagnosticeerd met vergevorderde kanker, schrijft hij. Hoewel Taylor zich “oké” voelt en zijn huidige situatie niet levensbedreigend is, was het voor hem te zwaar om naar de ceremonie te komen. “Ondanks de uitstekende inzet van mijn team, moet ik eerlijk zijn: ik zou dan zowel fysiek als mentaal over mijn grenzen heen gaan.”

Absoluut verschrikkelijk

Le Bon moest bij het voorlezen van de brief zijn tranen wegslikken, vertelde hij na afloop aan de Los Angeles Times. “Het is verschrikkelijk om erachter te komen dat iemand van onze familie er niet heel lang meer zal zijn. Het is absoluut verschrikkelijk. We houden zielsveel van Andy. Ik ga hier niet staan huilen, want ik denk dat dat ongepast zou zijn. Maar zo voel ik me wel.”

Duran Duran werd in 1978 opgericht. Een jaar later kwam Taylor bij de band. De gitarist scoorde met de band grote hits als Girls On Film, Rio en Hungry Like The Wolf. Hij stapte in 1986 uit de groep, maar keerde in 2001 weer enkele jaren terug.