Viola Holt is helemaal gestopt met drinken

Viola Holt is helemaal gestopt met alcohol drinken. De nu 68-jarige ex-presentatrice van onder meer tv-hit De 5 Uur Show besloot anderhalve maand geleden de fles voortaan te laten staan.

'Ik heb mijn leven anders ingedeeld door niet meer te drinken', vertelt ze aan een ochtendkrant. 'Niet dat ik een alcoholprobleem had. Maar ik dronk gewoon elke avond bij het eten een lekker glaasje wijn'. Anderhalve maand geleden smaakte het opeens niet meer: 'Van de ene op de andere dag was ik helemaal klaar met drank. Met roken heb ik dat niet voor elkaar gekregen'.

Holt had ten tijde van de 5 Uur Show in haar contract opgenomen dat er elke dag na de uitzending champagne voor haar klaar stond. Het voormalig RTL4-icoon hoeft niet meer terug te keren op televisie. Zij droomt niet meer van een terugkeer op de buis: 'Ik wil helemaal niets meer, het is toch allemaal mooi geweest? Jonkies kijken je aan met een blik van: wat moet zij nou hier?'

Holt was tien jaar geleden vooral nog te zien als deelnemer van reality-programma's als Ranking The Stars, Bobo's In The Bush of Hotel Big Brother.