Portretten Andre Hazes Jr.

André Hazes openhartig over meest donkere periode in zijn leven: ‘Veel verslavingen overwonnen’

André Hazes legt op Instagram zijn lange radiostilte uit. Hij onthult dat hij de afgelopen periode heeft geprobeerd meerdere verslavingen te overwinnen. “Ik ben cold turkey gestopt met het slopen van mijn lichaam en ik heb daarin bewust gekozen voor een lange mediastilte”, schrijft hij. “Niet omdat ik jullie, mijn fans, tekort wilde doen, maar om een periode van rust te creëren.”

Hij zat in de meest donkere periode van zijn leven, waarin hij naar eigen zeggen vooral iedereen om zich heen tevreden probeerde te houden. “Wanneer ik probeerde mijzelf terug te vinden, raakte ik steeds meer mensen kwijt.” De 28-jarige zanger besloot uiteindelijk professionele hulp te zoeken. Hard nodig, aldus André. “Gewoon helemaal terug naar de basis in een zoektocht naar mijzelf. Uitzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil in mijn leven en erachter komen wat mij nu ECHT gelukkig maakt (en wat juist niet).”

Volgend jaar weer bij Holland Zingt Hazes

Door de broodnodige rust gaat het nu “juist goed” met André. Zijn strubbelingen zullen uitgebreid aan bod komen in de documentaire Crossroads, binnenkort te zien bij Videoland. Daarna klimt hij weer het podium op, belooft hij, en wel in de editie van Holland Zingt Hazes in 2023. André kan alvast niet wachten. “Veel verslavingen heb ik inmiddels overwonnen, maar de verslaving om te mogen zingen voor mijn fans zal ik nooit kwijt raken. Ik heb jullie zo gemist en kan niet wachten om mijn comeback te maken.”