Paul de Leeuw

Paul de Leeuw: ‘Ik kan wel intimiderend overkomen’

Paul de Leeuw kan zich voorstellen dat collega’s hem in het verleden hebben ervaren als “intimiderend”. De presentator vertelt zondagavond in Boerderij van Dorst dat hij vroeger in zijn werk best “irritant en naar” kon zijn.

“Dat is nu veel minder”, zegt De Leeuw. “Je streeft naar het perfecte, het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme.”

De presentator was zijn collega’s voordat hij opging vaak een “beetje aan het pesten”. Dat was volgens hem niet “naar”, maar om “zichzelf scherp te krijgen”.

Intimiderend

De Leeuw kan zich voorstellen dat dat misschien als intimiderend is ervaren. “Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen omdat ik veel ben en veel praat en altijd het hoogste woord voer.” Hij denkt dat hij best weleens te ver is gegaan. “Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden.”

De aflevering is opgenomen voor het vrijdagavond verschenen Volkskrantartikel. Daarin vertellen tientallen oud-medewerkers van De Wereld Draait Door (DWDD) over “grensoverschrijdend gedrag” van presentator Matthijs van Nieuwkerk. DWDD werd gemaakt door BNNVARA, de omroep waar De Leeuw ook jaren heeft gewerkt.