Bekende Nederlanders

Neef André Hazes: ‘Zijn nalatenschap is verkwanseld’ 

Stanley Hazes, neef van wijlen André Hazes, is niet te spreken over wat er onder supervisie van weduwe Rachel is gebeurd met zijn nalatenschap. Sterker nog: “Wat er nu allemaal gebeurt, heeft niks meer met de echte Hazes te maken. Zijn nalatenschap is verkwanseld”, zegt Stanley in Weekend. 

Binnenkort verschijnt het nieuwe boek van Rachel over haar leven, maar ook over anderen in haar nabije omgeving. Stanley bekijkt het met argusogen. “Het zoveelste boek. Nu het échte verhaal zeker? Ik ben benieuwd. Ik heb daar ook geen hoge verwachtingen van. Het echte verhaal over André is geschreven door Jos van Zoelen in het boek André Hazes En Ik. Dat hadden ze moeten verfilmen. Zo was André echt. Andere verhalen over hem, zoals de musical, zijn in het voordeel van Rachel in elkaar gezet.” 

‘Klaar met Rachel’  

En daar heeft Stanley, die met de overleden volkszanger is opgegroeid, een broertje dood aan. En hij niet alleen, denkt hij. “De mensen zijn volgens mij een beetje klaar met Rachel. Steeds dat gedoe in de media, dan gaat ze met haar zoon niet om, dan met haar dochter, met haar vader… De echte Hazesfans van vroeger weten wel hoe het zit. Die hebben niks met Rachel.”  

Lees het hele verhaal deze week in Weekend.