Laatste Optreden De Dijk Voor Fans Voordat Band Stopt

De Dijk neemt afscheid: wat hebben we een lol gehad

Het zit erop voor De Dijk. De Amsterdamse band heeft zondagavond met een laatste thuiswedstrijd in Paradiso afscheid genomen van zijn publiek. Zanger Huub van der Lubbe haalde tussen de hits door herinneringen op aan de afgelopen 41 jaar. Jaren waarin de groep “veel lol” heeft gehad, zo zei de frontman.

Dat plezier was ook tijdens het slotakkoord van De Dijk merkbaar. De band maakte er vooral een feestje van, tranen werden op het podium niet gelaten.

Wel werd er flink teruggeblikt op hoogtepunten, zoals onder meer de samenwerking met Solomon Burke. Ook vertelde Van der Lubbe hoe de band ooit werd afgeraden in het Nederlands te zingen omdat er dan nooit een nummer 1-hit in Amerika zou kunnen worden gescoord. “Daar hadden ze gelijk in, maar wat hebben we een lol gehad”, aldus de zanger.

(Tekst gaat verder onder video)

Mag het licht uit

De groep, die zijn allereerste concert ook 41 jaar geleden in Paradiso gaf, speelde zondag voor fans en genodigden. Aanwezigen dansten en zongen mee met hits als Ik Kan Het Niet Alleen, Als Ze Er Niet Is, Als Het Golft en Dansen Op De Vulkaan.

De show werd afgesloten met een dankwoord, waarna de lampen in de poptempel werd gedoofd en de band Mag Het Licht Uit speelde. Met een paar laatste zwaaien verlieten de bandleden het podium.

De Dijk stopt omdat zanger Huub van der Lubbe andere dingen wil gaan doen. Wat die precies zijn, is nog niet bekendgemaakt.