Screenshot 2022 07 19 20.09.11

Britt Dekker doopt nieuwste aanwinst ‘Johnny’

Britt Dekker is een paard rijker. Trots plaatste de 30-jarige paardenfanaat kiekjes van haar prachtige nieuwe aanwinst op social media. Zijn naam? Johnny…

Sinds de dood van haar Friese paard Vito afgelopen maart bekeek Britt dagelijks foto’s en video’s van de majestueuze zwarte paarden. Op een dag spotte ze dit paard en was meteen verliefd, schrijft ze bij een video van het dier op Instagram. Na een ritje was Britt verkocht, maar het paard niet: Brend Abe fan Galingastate was niet te koop. Toch wist ze de eigenaar ervan te overtuigen dat het paard maar bij één iemand hoort en dat is bij Britt.

Britt heeft al twee paarden, Eve en natuurlijk George, het paard dat ze van John de Mol kreeg in ruil voor de presentatie van een paar programma’s bij Talpa. Dat ze de mediamagnaat nog altijd dankbaar is voor haar ‘Talpaard’ blijkt wel uit het feit dat ze Brend Abe fan Galingastate de roepnaam Johnny heeft gegeven.

Twee paarden verloren in twee maanden

De komst van Johnny is een lichtpunt in een moeilijke aantal maanden voor Britt. Niet alleen verloor ze in maart Vito, twee maanden later moest ze afscheid nemen van haar veulen Patton. Zijn zenuwstelsel was zo beschadigd dat hij nooit normaal zou kunnen lopen, dus moest ze de vreselijke beslissing nemen om het jonge dier te laten inslapen. “Het liefste zoek je net zo lang door tot je je laatste euro verspild hebt als dat nodig zou zijn voor een herstel en leuk paardenleven voor hem. Alleen dit zou nooit meer mogelijk zijn”, schreef ze verdrietig op haar social media.

https://twitter.com/Brittjje/status/1549389672727691264