Cast Musical Aladdin Bij Circustheater

Aladdin en The Rocky Horror Show grote winnaars Musical Awards en speciaal eerbetoon aan Vrienten en Rot

Aladdin en The Rocky Horror Show hebben donderdag tijdens het Musical Awards-gala de prijzen voor respectievelijk beste grote en beste kleine musical gewonnen. Ook is tijdens de show stilgestaan bij het overlijden van Henny Vrienten en Jan Rot.

De vakjury verkoos Aladdin boven 14 de Musical, TINA en Titanic. De voorstelling, een bewerking van de Disney-animatiefilm, is sinds september te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Rocky Horror Show van De Graaf & Cornelissen Entertainment ging vorig jaar juli in première. De voorstelling is een musical-horror-komedie gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit 1975 met Sven Ratzke in de hoofdrol als de transseksuele dokter Frank-N-Furter. Andere genomineerden in de categorie beste kleine musical waren Amélie, Come From Away en Spring Awakening.

De Johan Cruijff-voorstelling 14 de Musical (Out of Office Producties) kreeg de prijs voor beste originele Nederlandse productie. Het stuk is sinds september te zien in het nieuwe AFAS Theater in Leusden en werd onlangs verlengd tot en met half juli.

Speciaal eerbetoon

Tijdens de uitreiking werd ook stilgestaan bij het overlijden van Henny Vrienten en Jan Rot. Op een scherm op het podium van Rotterdam Ahoy werden grote foto’s van de twee zangers en componisten getoond. “Twee legendes uit de Nederlandse muziek”, omschreef presentator Frits Sissing de mannen.

Vrienten en Rot hebben allebei ook veel gedaan voor musicals. Zo componeerde Vrienten onder meer Ciske de Rat. Rot hertaalde meerdere producties en speelde in de musical Doe Maar!. “We zijn hen dankbaar voor hun belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse musical”, aldus Sissing.

Een medley van hoogtepunten uit twintig jaar Nederlandse musicals werd daarna aan de twee opgedragen: