Presentatrice zet zich in tegen ‘sexting’

BNN-presentatrice Gwen van Poorten zet zich in om de verspreiding van naaktfoto's tegen te gaan. Ook acteur Dave Mantel doet mee aan de campagne 'Hou het lekker voor jezelf'. De campagne moet jongeren ervan weerhouden gewaagde privéfoto's of -video's te online te verspreiden.

Naaktfoto's gaan via de digitale weg nog veel te vaak van hand tot hand, vindt Gwen van Poorten. De BNN-presentatrice wil het doorsturen van 'sexting' en de schadelijke gevolgen voor het slachtoffer daarom een halt toe roepen.

De presentatrice poseert samen met andere bekende Nederlanders in een ludiek t-shirt tegen doorstuurders. 'Hou m'n tieten lekker voor jezelf', staat op het damesshirt. Op de mannelijke variant staat: 'Hou mijn piemel voor jezelf'.

'Het is belangrijk om mensen te laten inzien wat voor gevolgen het doorsturen van een naaktfoto kan hebben,' verklaart Gwen. Bedoeling van de actie is dat de aandacht verschuift van het slachtoffer naar de persoon die de intieme kiekjes verspreidt. Die zou nu nog te vaak buiten schot blijven.