Exclusief: Lieke van Lexmond over haar breuk met Jeroen

Hoewel het nu nauwelijks meer is voor te stellen, dacht Lieke van Lexmond vorig jaar om deze tijd nog voor altijd samen te blijven met haar vriend Jeroen Rietbergen. Maar niet veel later barstte de bom bij de twee geliefden thuis, en moest Jeroen zijn geheime gevoelens voor Linda de Mol opbiechten. Een jaar na dato praat Lieke eindelijk over wat er echt gebeurde. "Het was vernederend."

Lange tijd hield actrice Lieke van Lexmond (26) haar lippen stijf opelkaar over haar privéleven. Geen wonder, want nadat haar geliefdeJeroen Rietbergen er vandoor ging met Linda de Mol, stortte Lieke’swereld in. Jeroen leek de man van haar dromen, maar de mooie actricedie vele mannenharten sneller laat kloppen moet lijdzaam toezien hoe zewerd ingeruild voor een vrouw van maar liefst achttien jaar ouder.

Dramatische ontwikkelingen die niet op een pijnlijker moment haddenkunnen komen. Terwijl Lieke na jaren zoeken eindelijk een droomhuisvoor haar en Jeroen had gevonden, kreeg ze het deksel keihard op deneus. Jeroen viel tijdens de opnames van het tv-programma Just The Twoof Us als een blok voor de charmes van Linda de Mol en begon later –buiten Lieke’s weten om – een affaire met de tv-diva. Voor Lieke eendrama van ongekende proportie. Niet eerder werd ze zo diep gekwetst.“Ik wil de fijne jaren die we hebben gehad niet vergeten. Alleen zijnvreemdgaan vond ik vernederend,” vertelt Lieke aan Weekend. “De breukmet Jeroen was een klap in mijn gezicht, maar ik ben er klaar mee.”

Eindelijk geeft Lieke dus toe wat de hele showbizzwereld allang wist:Jeroen bedroog haar met Linda. En gezien de tijdslijn lijkt het ersterk op dat Linda ook iets uit te leggen heeft gehad aan haar exSander Vahle. Lieke weigert het bedrog van Jeroen echter nog langer vaninvloed op haar leven te laten zijn. Daarvoor is ze veel te gelukkigmet haar nieuwe liefde Mark van Eeuwen. “Veel mensen vragen mij ook ofik Jeroen ben gaan haten. Dat is absoluut niet het geval. Daar ben ikveel te positief voor ingesteld. Bovendien kost me dat veel te veelenergie,” zegt ze. “Daarbij heb ik natuurlijk het geluk gehad dat ik zosnel weer iemand als Mark ben tegengekomen. Dat gebeurt je toch ookniet elke dag? Het gaat echt fantastisch tussen ons, anders kan ik hetniet zeggen. Vanaf het begin voelt het helemaal vertrouwd. Dat vind ikecht uniek.”

Lees het hele artikel in de Weekend van deze week