×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Teun van de Keuken

21.02.2018 -

Met wie? dacht ik een tijd geleden toen ik voor de LINDA. werd gevraagd voor een dubbelinterview met Teun van de Keuken. We moesten samen op de foto en daarna met elkaar uit eten terwijl ik door hem werd geïnterviewd. Best gek als je elkaar nog nooit eerder ontmoet hebt. Ooit deden Bram Moszkowicz en Eva Jinek ditzelfde en we weten allemaal hoe dat afliep... Dus googelde ik Teun. Hij bleek de man van het programma Keuringsdienst Van Waarde, waarin onderzoek wordt gedaan naar misstanden bij voedings- en consumentenproducten. Daarin worden heel simpele vragen aan hulplijnen van voedselproducenten voorgelegd waarbij men quasi-naïef blijft doordrammen, waardoor er vaak hilarische en onthullende antwoorden uit komen bij nietsvermoedende telefonistes.


YouTube leerde mij dat hij een uitstekende programmamaker is en na ons uitje kon ik niet anders dan concluderen dan dat Teun ook nog eens een uiterst sympathiek mens is. Ooit zag hij een doosje eieren waarop een weiland afgebeeld stond, in de verte een kerktoren en een paar kippetjes in het gras. Hij vroeg zich af of de eitjes daar echt vandaan kwamen. Hij ging op zoek en toen bleek dat de eitjes uit een overvolle schuur, bepakt met 100.000 kippen, kwamen. Zo begon Keuringsdienst Van Waarde. Ze checkten of de inktvisringen wel van echte inktvis gemaakt werden en of dolfijnvriendelijk gevangen tonijn ook daadwerkelijk dolfijnenlevens spaart. Met de calamares zit het wel goed en met de dolfijnen ook, maar bij die vriendelijke vangst zijn albatrossen en schildpadden wel de pineut.

Teun is de laatste tijd met grote regelmaat te zien bij Jinek, waarin hij ons leert etiketten op levensmiddelen goed te lezen. Zo zijn er Chocopops, die op de doos propageren dat ze vol zitten met vitamine A en D. Maar kijk je onder het kopje 'ingrediënten', dan blijkt dat de pops vol zitten met tarwe en suiker. Het zijn eigenlijk suikerbommetjes die je je kind geeft, met in de verte een beetje toegevoegde vitamines. Teun pleit er voor dat vitamine A en D wel groot op de doos zouden mogen staan, maar dat het dan wel eerlijk is de veel grotere hoeveelheid suiker daar ook bij te vermelden, in plaats van dat weg te moffelen op de zijkant van het pak. Teun vertelde over bruinbrood dat gewoon geverfd witbrood is en maïsbrood dat nog nooit naast een maïskolf heeft gelegen. Ik smul van de informatie van Teun. Ik wou dat Teun van de Keuken een eigen hulplijn had, voor als je niet meer weet wie of wat je moet geloven qua productinformatie. Check die Teun, je mond zal openvallen!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties