×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over…Gordon Gaat Trouwen, Maar Met Wie?

20.12.2017 -

Zo’n beetje alles is er al over gezegd: het is een poppenkast genoemd, volksverlakkerij, nep, zakkenvullerij, kortom, de meeste van de 2,2 miljoen kijkers van de finale van het tv-programma Gordon Gaat Trouwen, Maar Met Wie? voelden zich zwaar bekocht toen hij na een publiekelijke speurtocht naar de ware toch niet in het huwelijk trad.


Nu wil ik wel een lans breken voor Gordon, die zijn hart heeft gevolgd en geen onnodige ellende voor alle betrokkenen heeft willen veroorzaken, maar toch klopt er iets niet en dat zit hem vooral in de titel. De titel belooft namelijk een huwelijk met een gegadigde die uit een zoektocht voortkomt. Het is geen wonder dat Tatjana in Wie Kiest Tatjana? en Froukje de Both in Froukje Zoekt Een Man bij hun zoektocht die belofte van tevoren niet gedaan hebben. Die belofte kan en mag je van tevoren niet doen, want die garantie kun je helemaal niet geven.

Ik vond de zoektocht van Gordon heel mooi en integer gemaakt, met een eerlijke lieve Gordon in de hoofdrol, zoals we hem zelden op televisie zien. En hoewel ik me al niet kon voorstellen dat hij tussen Rogier of Manuel zou gaan kiezen, niet trouwen was geen optie. Het was toch beloofd! Beaamd ook door alle betrokkenen. Gerard Joling bevestigde zelfs dat er een huwelijk was geweest, toen bij hem naar de optie van een weggelopen bruid werd geïnformeerd. Nee, Gordon zou 100% zeker getrouwd zijn. En wat was het een romantisch feest geweest, met alles erop en eraan!

Nogmaals, ik snap Gordon’s keuze wel, maar hoezo deze hele poppenkast tot het einde volhouden? Had dan niet zo’n enorme hoge verwachting van HET huwelijksfeest van het jaar gecreëerd. De finale was een ijskoude douche, die we Goor allemaal warm hadden gegund en die lauw omgeleid had moeten worden. En daarbij, wat een geld moet dit gekost hebben!

Ik hoopte nog even dat hij tijdens de finale uiteindelijk voor zijn ex Patrick op de knieën zou gaan, maar ook dat was ijdele hoop. Patrick werd namelijk genoemd als de ex met wie Goor zou zijn getrouwd als ten tijde van hun relatie het homohuwelijk had bestaan. Dus even dacht ik: jaaa, het gaat gebeuren, hij gaat alsnog trouwen met de man die we hem gunnen! Maar nee, niets van dat al, Gordon ging trouwen, maar met niemand, zo bleek uiteindelijk. Ik stel voor, voor het volgende seizoen: Wie Is De Mol? zonder mol, Holland’s Next Top Model zonder modellen, All You Need Is Love zonder geliefden en 5 Uur Live om twee uur ’s middags. Dan snappen we de tv misschien weer allemaal!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties