×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Hans Vermeulen

15.11.2017 -

Vorige week overleed in Thailand zanger/componist Hans Vermeulen, een van de talentvolste en liefste mensen die ik in de Nederlandse showbusiness heb gekend. Ik ben opgegroeid met de muziek van Hans, van I See Your Face Again en True Love That’s A Wonder tot aan The Alternative Way, dat hij voor Anita Meijer schreef. Het zijn klassiekers die bij ons op een favoriete afspeellijst staan. Ik ken Hans al sinds mijn tienerjaren, toen hij met zijn gezin in Voorburg woonde. Ik ben wel op mijn 18e van Den Haag naar Amsterdam verhuisd, maar tot die tijd heb ik het altijd naar mijn zin gehad in Den Haag.


Mijn oudere zus werkte bij een muziekorganisatie, waardoor ik heel veel concerten heb gezien en ook vele muzikanten persoonlijk heb leren kennen. Bovendien woonden Hans en zijn toenmalige vrouw Hilde met hun kinderen David en Tim in het Herenstraatje in Voorburg, waar mijn toenmalige vriendin Carla V een winkel had. Ik hielp vaak in haar winkel en de hele Haagse muziekscene liep daar binnen voor een bakkie of een leren creatie van Carla. Ook Hilde kleedde zich vaak in Carla’s kleding. Bovendien was mijn zus een blauwe maandag manager van Rainbow Train, de band die Hans met zijn broer Jan formeerde na de succesvolle tijd met Sandy Coast. Ik paste weleens een uurtje op de zoons van Hans en Hilde. Ik vond oppassen toen al enig, maar bij hun helemaal omdat ik dan kon genieten van papa Hans die bijna altijd aan de piano zat te zingen en liedjes te schrijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hans mijn favoriete Nederlandse zanger werd en nog steeds is. Tussen het schrijven door speelde en zong hij weleens een liedje van Stevie Wonder en ik voel nu nog het kippenvel dat dan over mijn rug liep. Zo intens, zo gevoelig!

Ook mijn Antoine bleek groot fan van Hans Vermeulen. Eén van zijn favoriete liedjes is The Eyes Of Jenny. Als verrassing op ons huwelijk drie jaar geleden had ik Hans dan ook uitgenodigd om dat liedje voor Antoine te komen spelen. Dat zorgde voor flink wat tranen. Hans heeft de laatste jaren van zijn leven op Koh Samui in Thailand doorgebracht en trouwde met een Thaise vrouw. Ik heb hem daar nog opgezocht. Vorige week had hij volgens eigen zeggen een virusje onder de leden, hij voelde zich niet zo lekker. Nu is hij er al niet meer. Het is zo onwerkelijk, zo verdrietig. Rust zacht, mooi mens!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties