×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… de geheimen van een gezonde haardos

08.11.2017 -

Natuurlijk weet ik wel dat de helft van de dames op televisie valse haarmatten op hun hoofd hebben. Ik zie heus wel waar hun eigen haar stopt en waar de verlenging begint. Maar wat te doen voor een prachtige èchte haardos als je niet langer aan de rage van hoe langer hoe beter wilt meedoen?


Ik heb nu bijna een maand geen make-up op mijn gezicht en mijn hemel, wat knapt je huid daarvan op. Maar waar ik het meest van schrik, is een maand zonder haarstukken. Hoewel ik fan ben van de haarstukken van kapper Pieter Roodhorst: klik, klak, klikkedieklak en je hebt een kapsel, of beter gezegd haar op je hoofd als je niet gezegend bent met een volle bos. Pieter maakt de mooiste haarstukken, waar je je eigen haar doorheen trekt en die een weelderig resultaat geven. Al jaren zit ik te broeden op een manier om zijn haarstukken te vercommercialiseren, want elke vrouw met een haarprobleem zou er één moeten hebben. Maar als het niet met de hand op maat gemaakt is, ziet het er goedkoop uit en dat wil je niemand aandoen.

Ibiza is de hemel op aarde voor vrouwen die puur natuur willen, hier val je niet op als je je mascararoller naast je föhn aan de wilgen hangt. Ik moet van deze puurnatuurperiode gebruik maken om het optimale uit mijn pluizenbos te halen en daarom hierbij mijn tips voor een glanzende bos: 1. Was je haar met een dubbele espresso. Cafeïne bevordert de haargroei. Om daadwerkelijk verschil te zien moet je heel veel koffie drinken, maar de cafeïne wordt ook van buitenaf opgenomen. Alpecin Caffeine Liquid shampoo schijnt ook top te zijn. 2. Eet veel oesters (zink), gele pepers (vitamine C), zalm (omega 3), peulvruchten (voor de proteïne), zoete aardappel (antioxidanten en vitamine A), zonnebloempitten (vitamine E), amandelen voor meer glans (biotine) én veel avocado’s. Die zijn goed voor bijna alles, maar ook voor gezond haar. 3. Probeer je haar niet te verven, maar gebruik henna met zwarte thee en de schil van een walnoot. 3. Als niets meer helpt, ga dan voor de PRP-behandeling ter stimulatie van de haargroei. Een arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dat wordt gecentrifugeerd, waardoor het plasma (PRP) wordt gescheiden van andere bloedcellen. Het plasma vol groeifactoren wordt in je hoofd geïnjecteerd en dat heeft een helende en verjongende werking! En hoppa, zo door naar een baan bij de tv!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties