×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Roxeanne Haze

18.10.2017 -

Soms ben ik helemaal klaar met die sociale media, zeker als het gaat om zogenoemde bodyshamers. Zo kreeg Roxeanne Hazes van de week van een heel zure mevrouw commentaar op haar foto in bikini op de Canarische Eilanden. Overigens heeft die mevrouw, heel verrassend, zelf niet één foto op haar profiel staan, maar ze vindt wel dat Rox zich niet in bikini zou moeten vertonen.


Roxeanne reageerde heel professioneel door te stellen dat zij blij met haar lichaam is en dat alle meiden dat zouden moeten zijn, flink of slank. Ik, als aangewaaide tante van Roxeanne, maak me er veel drukker om. Dat eeuwige gelul over gewicht, doodziek word ik ervan. Ik zie namelijk een intens gelukkig, hardwerkend meisje dat nooit een onvertogen woord over wie dan ook post, terwijl ze daar best af en toe gegronde aanleiding toe heeft. Tenslotte hoort zij tot de Hazesfamilie, in tegenstelling tot al die mensen die onder dat kopje een account op Instagram hebben aangemaakt.

Roxeanne is een jonge vrouw die altijd al wist dat ze wilde zingen en nu via een paar omwegen haar draai in de muziekbusiness heeft gevonden. Gesteund door platenlabel Top Notch en haar aanstaande echtgenoot Erik Zwennes kwam er na twee prachtige singles het debuutalbum In Mijn Bloed uit.

Het geluid van Roxeanne is dat van een ware Hazes, dat smartlapperige zit erin, maar dan in een heel nieuw jasje. Mijn favoriete nummer is Terug, zet hem maar eens keihard op. Recensenten vergelijken haar stijl en stem met niemand minder dan die van Lana Del Rey. Ik vind het goede popmuziek met een volkse knipoog.

Wat zou papa trots op jou geweest zijn, Rox. Je vaart je eigen koers zonder op hem te leunen, je hebt zijn repertoire volledig losgelaten, je hebt geen zwart hoedje nodig, geen biertje in je hand en je hoeft ook niet in een hotel te gaan zitten omdat je de stress van je theatertoer niet aankan. Nee, jij gaat lekker met de liefde van je leven naar de Canarische Eilanden en geniet samen van wat komen gaat met, zoals je zo mooi zegt: ’een lichaam waarin straks jullie kindjes zullen groeien.’

Je hebt niet de makkelijkste weg gekozen, maar het lijkt je geen windeieren te leggen. Wat een eer om straks de huisband bij De Wereld Draait Door te mogen zijn en hoe fantastisch dat je ook op Noorderslag staat. Ik ben trots op je omdat je je niet gek laat maken, altijd netjes blijft zoals mama je opgevoed heeft en je hart blijft volgen! 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties