×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Dave Roelvink

13.09.2017 -

Of ik voor een nieuw RTL 5-programma een weekje met Dave Roelvink op pad wil. Niet zo’n zin in, dacht ik in eerste instantie. Ik kende Dave niet echt, alleen van wat feestjes en een keer in de PC Hooftstraat met zijn vader Dries. Dave had toen net die affaire achter de rug met Melissa Pach, van wie een filmpje werd gemaakt toen ze druk in de weer was met Dave. Filmpje werd op internet gezet én het huis werd leeggehaald. Dave ging aan de schandpaal. Hij durfde mij die middag in de PC niet eens aan te kijken, terwijl Dries mij zijn hand toestak: ’Dag Patty, alles goed?’


Toen het Dave/Melissa-incident die avond bij Shownieuws ter sprake kwam, meldde ik dat Dave mij niet aan durfde kijken en dat ik dat gek vond, want als je nergens schuldig aan bent, kan je toch iedereen recht in het gezicht aankijken. Kortzichtig gedacht van mij, blijkt nu. Dave zag tegen deze week met mij enorm op, maar ging de confrontatie aan en kwam naar Ibiza. 

De tweede avond aan de keukentafel vertelde hij dat ik hem veel verdriet had gedaan met die berichtgeving bij Shownieuws. Eigenlijk wilde hij de boel niet oprakelen, maar wel het een en ander uitleggen. Hoe hij de meeste mensen die mee waren gekomen naar dat feestje niet kende, hoe hij nog via via de gestolen spullen van de familie Pach heeft laten retourneren door alle jongens te bellen die hij kende. Hoe hij door zijn goede intentie ook nog eens als heler gezien werd. Dat hij de taakstraf maar genomen heeft en niet in hoger beroep is gegaan, omdat hij door wilde met zijn leven, weg van het verdriet dat hij zijn vader en moeder had aangedaan. Maar ook voor Melissa. Hij had dit nooit zo gewild, ook niet voor haar. Hij zei sorry, maar wist eigenlijk niet waarom. Hij had tenslotte het filmpje niet gemaakt, niet op internet gezet en had zelf niets gepikt. Hij was alleen Dave Roelvink en dan ga je eraan!

Ik heb het als moeder waarschijnlijk te veel van de kant van het meisje bekeken en meegedaan aan het wijzen naar Dave. Het was supertof om te zien dat Dave in tegenstelling tot destijds in de PC met opgeheven hoofd bij mij aankwam. Hij had nog even wat recht te zetten en dat is gelukt. Mea culpa, Dave! Je bent een tofferik.

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties