×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Even over... Sonja Bakker

Even over... Sonja Bakker

23.08.2017 -

Hoewel ik nog nooit aan haar diëten heb gedaan, heb ik voor Sonja Bakker veel respect. Wat heeft die vrouw een gigantisch imperium opgebouwd. Bovendien heb ik altijd heel leuk contact met haar als ik haar bij toeval tref. Ze lijkt wat tuttig, maar dat is ze allesbehalve. Ze voert ontzettend leuke gesprekken en heeft een groot gevoel voor humor. Haar ’girl next door’-uiterlijk en lichte accent passen precies bij haar eierkoekenimago en maken haar voor het grote publiek heel toegankelijk.


Daar hebben zij en haar eerste man dankbaar gebruik van gemaakt. Sonja heeft haar dieetboeken in eigen beheer uitgegeven via de uitgeverij die haar toenmalige echtgenoot daarvoor opzette. Miljoenen boeken vlogen over de toonbank, Sonja Bakker was een hit en een vooraanstaand Nederlands merk. Toen het stel uit elkaar ging, ging terecht het mes in het kapitaal, maar er bleef voor iedereen genoeg over. Sonja bezit dan ook meerdere huizen, waarvan een hier op Ibiza. Sonja trouwde ook op Ibiza met haar tweede echtgenoot Jan Reus. Jan had een bed & breakfast op het eiland, waar hij ook huizen verhuurde. Ze kregen een kindje en wat Jan daarna professioneel deed, is eigenlijk nooit duidelijk geweest. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik heb de combi nooit begrepen. Verder dan ’hallo’ en ’dag’ kwam ik met Jan nooit, terwijl ik Sonja een knappe, extraverte, intelligente klassevrouw vind. Ik zou me ook niet echt comfortabel voelen als mijn man op de opening van restaurant XaXa van Wesley en Yolanthe de halve avond met zijn telefoon de mensen in het restaurant zou filmen in plaats van deel te nemen aan het gesprek.

Plotsklaps was Sonja terug in Nederland. Niet veel later liet zij weten dat ZIJ van Jan afging. Vervolgens postte zij een foto van zichzelf, nota bene samen met haar eerste man én met het kindje van Jan op de kermis van Hoorn. Daar moet een reden achter zitten. Sonja is gekrenkt, anders had ze wel gezegd dat zij in goed overleg hadden besloten uit elkaar te gaan en had ze een dergelijke foto nooit gepost. Het lijkt erop dat Jan een SAS-dag heeft gehad, een schijt Aan Sonja-ervaring met alle consequenties van dien. Ik denk dat Jan een keer in een aflevering van Ik Vertrek gaat meedoen, maar dan geregisseerd door Sonja: ’Ik vertrek… voorgoed uit Sonja’s omgeving.’

Ik wens haar sterkte!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties