×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Even over... Vegabond

Even over... Vegabond

16.08.2017 -

Ik kondigde aan voorlopig veganistisch te gaan leven en dat is me precies een week gelukt. Langzaam pikte ik weer een stukje ham of een bitterballetje mee. Met als excuus: het is zo gezellig en het is er toch maar eentje? Het was ook wel superdruk in ons huis (excuus) en er waren zoveel leuke kinderen op visite (excuus), dan haal je automatisch lekkere dingetjes in huis. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met ze mee moet eten, maar ik heb qua eten de ruggengraat van een goudvis.


Ik ben een excuusvreter en stop in mijn mond wat ik klaarmaak, voor wie dan ook. En daar zit ik weer, met enorme last van mijn darmen. Ik lig al twee dagen te creperen van de pijn en kan heel moeilijk naar de porseleinen pot. En opgeblazen dat ik ben. Bovendien weet ik nu ook waarom vegetarische/veganistische mensen zo’n prachtige gladde huid hebben. Ik heb hem namelijk nu niet, want die bitterbal en dat stukje chuleton moeten toch ergens uit. Het klopt dus wat de man in de documentaire What The Health zei: half werk helpt niet.

Nu volgen er harde maatregelen. Ik ben de komende weken in mijn eentje in Nederland omdat ik mijn contract bij SBS moet uitdienen. Nog 14 keer Shownieuws. Dat impliceert drie weken in mijn uppie aan de Amstel. Ik hoef dus voor niemand te koken, geen kindjes over de vloer, geen bitterballen! Ik ben gewoon weer opnieuw begonnen. Gisteren heb ik me gek gegoogled en ben tot de ontdekking gekomen dat het aantal veganistische hotspots in Amsterdam gigantisch is. Veganistisch koken kan ik namelijk nog niet. Ik wil het graag leren, maar uit eten of afhalen is geen probleem. Mijn nieuwste ontdekking wil ik jullie niet onthouden: Vegabond! Een kleine lunchroom aan de Leliegracht in Amsterdam met de meest fantastische kleine vegan/vegetarische supermarket in één. Een eerlijke winkel, die open is over biologische producten en waar je geen etiketten hoeft te checken. Van vegan mayonaise tot omeletten zonder eieren, alles hebben ze. En je kunt er ook afhalen. Zoals deze rol van rijstpannenkoek gevuld met groente, waar menig sushibar nog een voorbeeld aan kan nemen. Ga eens lunchen bij de Vegabond, het is gezellig, betaalbaar en kan de start van een nieuw leven betekenen. Ik ga nu dagelijks afhalen, dan een kookworkshop doen en dan moet er een vegan kookboek van Patty komen! No excuses!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties