×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Wesley Sneijder

14.06.2017 -

Het zal inmiddels wel opgevallen zijn dat ik Wesley Sneijder en zijn familie een warm hart toedraag. Uiteraard bewonder ik Wesley om zijn kunnen als voetballer, maar nog meer om zijn doorzettingsvermogen. Kan niet bestaat niet bij hem, die bal moet en zal in het doel. Ik hou van mensen met die attitude. Doorgaan tot het gaatje. Afgelopen week speelde Wesley zijn 131ste interland, op zijn 33ste verjaardag, tegen Luxemburg en daarmee versloeg hij Edwin van der Sar die er 130 op zijn naam heeft staan. En hij scoorde, uiteraard, zou je bijna zeggen.


Na afloop van de wedstrijd was er champagne en waren er mooie woorden van Arjen Robben, waar Wes diep van onder de indruk was. Arjen zei dat Wesley niet alleen als voetballer maar ook als mens veel voor hem betekend had. Wesley: ’Door zo’n speech sta ik er pas bij stil wat ik allemaal gedaan heb in en voor het Nederlands elftal, ik kijk namelijk nooit om.’

Een echte rouwdouwer met een gouden hart. Yolanthe had een prachtig spandoek met een foto van Xess Xava en halfbroertje Jessey laten ophangen met de woorden: ’We zijn trots op je papa!’

’s Middags kwam ik de vader van Wes tegen in een beddenwinkel in Amstelveen, sjouwend met beddengoed voor een prijs op het gala dat Wesley zondag hield voor zijn oude cluppie DHSC. Samen met diverse middenstanders gaat hij de club steunen om hen zo uiteindelijk te laten meedraaien in de top van de eerste klasse. En dat typeert deze familie zo! Ik ben zo dol op ze omdat dat gewone, dat volkse er ondanks al het succes er nooit is afgegaan. Het prachtige familiehuis in Ibiza, dat toch maar mooi in de familie is gebleven door de interventie van Wesley. De familieruzie tussen Rebecca en de rest van de kinderen Cabau omtrent hun vader’s erfenis, toch maar opgelost. De steun voor de stichting Free a Girl. De steun voor de carrière van zijn vrouw. Nu weer beachclub Xa Xa, gerund door zijn lieve vriend William Kaay en Yolanthe’s broer Xavier. Hij kan ook stil gaan zitten, maar nee, Wes wil werken. Hij wordt het liefst omringd door zijn vrienden en familie en heeft altijd tijd voor een goed woordje. Je appt hem met zijn verjaardag, je krijgt steevast een bedankje terug. Ik ben dol op de familie Sneijder-Cabau en trouwens, dat van die gastendoekjes geloof ik nog steeds niet!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties