×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Freezlab

31.05.2017 -

Bij Freezlab, gevestigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam, word je drie minuten in een vriescel gezet bij een temperatuur van min 110 graden Celcius. Dat zou zorgen voor een betere doorbloeding en je immuunsysteem op scherp zetten. Er bestaat nog geen wetenschappelijk bewijs van cryotherapie, zoals dit heet, maar het klinkt allemaal zo logisch dat ik besloten heb ervoor te gaan en een kuur van tien keer te nemen. Ik dacht: ik doe de eerste keer nog even voor ik naar Ibiza vlieg, kijken of ik wat voel.


Om te beginnen was ik erna extreem goed gemutst, meteen! Bij navraag bleek dat er door die drie minuten bij min 110 zoveel serotonine en endorfine vrijkomt, dat het zelfs een goede remedie bij depressie is. Nou ben ik allesbehalve depressief, maar zomaar luid meezingen met Katy Perry in je eentje terwijl er een hele verhuizing naar Ibiza voor de deur staat, is nou niet bepaald mijn karakter. Normaal wil mijn hoofd organisatorisch namelijk sneller dan mijn lichaam kan, met stress tot gevolg. Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Endorfine is ook een blijmaakstofje, dat normaal gesproken vrijkomt bij het sporten.

Freezlab claimt, samen met een groot aantal topsporters, dat cryotherapie behalve blij maakt ook het immuunsysteem activeert, de doorbloeding stimuleert, pijn, jeuk en spasmen vermindert, herstel na een operatie bevordert en virussen in het bloed doodt door een tijdelijke stijging van de temperatuur tijdens de behandeling.  In Amerika is de methode al geïntegreerd bij de training van vechtsporters en Cristiano Ronaldo heeft zelfs een cryosauna thuis, waar hij zeker twee keer in de week in zit. Ook Jennifer Aniston, Jessica Alba, Daniel Craig, Demi Moore en supermodel Gigi Hadid zweren erbij. De extreme kou bevordert de doorbloeding en je gerevitaliseerde bloed dringt door tot elke porie. Weg acné, weg cellulitis en hoppa met die spijsvertering! Voor de zekerheid heb ik ook maar tien aparte gezichtsbehandelingen geboekt, waarbij een paar minuten stikstof op je huid geblazen wordt. In Amerika heet dat niet voor niets de rodeloperbehandeling. Heerlijk fris en strak in drie minuten en bovendien een bevordering van de aanmaak van collageen. Ik kan niet wachten op mijn volgende afspraak en zing intussen nog even mee met Katy: ’Living in a bubble, bubble!’ 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties