×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Mijn vertrek bij Shownieuws

17.05.2017 -

Toen deze week uitlekte dat we voornemens zijn ons per september permanent op Ibiza te vestigen, stond de telefoon meteen roodgloeiend. Alsof ik voor altijd zou vertrekken, terwijl Ibiza twee uur en een kwartier vliegen is. Alleen blijkt mijn vaste baan bij Shownieuws niet haalbaar. Vaak sta ik ingeroosterd op maandag, woensdag en vrijdag, dan zit ik vast in Nederland. Antoine is als begenadigd architect aan het werk op Ibiza en reist om de andere week af naar ons huis daar. Ik probeer eens in de maand met hem mee te vliegen voor een paar dagen, maar dat lukt bijna nooit. Wij houden erg van gezelligheid, dus al snel werd er gejankt omdat het zo niet te doen is.


Antoine kiest altijd weloverwogen, ik luister vaker naar mijn onderbuikgevoel. Daarom gaan wij waarschijnlijk ook zo goed samen: hij zorgt voor structuur, ik ga waar ik denk dat ik moet gaan, het liefst meteen. Antoine wilde eerst bouwen dan trouwen, daarom trouwden we pas na tien jaar. Nooit, maar dan ook nooit wilde hij ons huis aan de Amstel verlaten, dus hij heeft echt tijd nodig om afscheid te nemen nu het te koop staat. Huizen in die prijsklasse worden gelukkig niet van de een op de andere dag verkocht, dus hij heeft die tijd. Maar het gezeul met de hondjes in het vliegtuig, de twee huishoudens, ligt de kaas nou hier of daar, zo onrustig! Daarom is gekozen voor Ibiza als basis en stop ik bij Shownieuws en derhalve bij SBS. Na tien jaar is dat ook wel goed.

Ik voelde me verplicht meteen weer wat te gaan doen op Ibiza en ging met hotel Stella Maris in onderhandeling om daar mijn By Patty-collectie te lanceren. Ik zag geen beren op de weg en kwam ermee naar buiten. Inmiddels is gebleken dat er toch een beer op de weg liep en ben ik gedwongen de lancering uit te stellen. Het wordt geen Stella Maris, op advies van Antoine. Eerst rouwen, daarna pas weer bouwen en trouwen. En rouwen ga ik, om die lieve Shownieuws-collega’s die ik inmiddels als vriendjes beschouw en niet meer dagelijks ga zien. Maar voorlopig ga ik dus niet werken op het eiland en vlieg ik af en toe terug naar Nederland voor leuke klussen. Voor iedereen die om werk verlegen zit, heb ik één advies: zeg dat je naar het buitenland verhuist, dan loopt je agenda meteen ramvol! 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties