×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Mattie & Wietze

10.05.2017 -

Het zal niemand ontgaan zijn: het radioduo is uit elkaar. De twee zegden op bij Qmusic en gingen gezamenlijk onderhandelen over een ochtendshow bij Sky Radio. Mattie gaat onafhankelijk van zijn collega Wietze terug naar de onderhandeltafel van Qmusic en sleept er voor zichzelf een topcontract uit met een jaarsalaris van 6 ton en een Tesla. En dat brengt mij gelijk bij punt 1 van mijn lijstje twijfels of deze soap wel reallife is: die eeuwig terugkerende Tesla in alle rapportages over dit dispuut!


Nog nooit is een auto van de zaak zo’n issue geweest als deze Tesla! Zouden zij later naar buiten komen en net zoals vroeger die echte boterreclame nieuw leven inblazen: ’Met Tesla krijg je ze weer aan tafel’? Ik voel een enorme adder onder het gras, simpelweg omdat ik me niet kan voorstellen dat deze hele nare situatie op waarheid berust. Het is zo intens lelijk! Ik wil zo graag dat iemand op een dag zegt: ’1 April! Natuurlijk was dit niet echt.’ Het gaat hier toch verdorie niet om een meidentrio met onderlinge jaloezietjes en ergernissen al tellend wie er meer solo’s of close-ups heeft dan de ander? Het gaat hier om twee volwassen, beschaafde mannen die al zeven jaar lang op dagelijkse basis met elkaar werken, creatieve acties met elkaar verzinnen en aan elkaar geboeid door het leven gaan! Bovendien hebben we te maken met Mattie, die door de situatie met zijn ex als geen ander weet hoe het voelt om genaaid te worden zonder daar plezier aan te beleven en een meer dan behoorlijke Wietze, met christelijke achtergrond, met wie volgens mij alles bespreekbaar is! Hoezo doe je deze toch best heftige boodschap aan Wietze dan per app? Ik geloof er echt niets van! En die mail van Wietze, die zogenaamd uitgelekt is? Gewoon verzonden zal je bedoelen! En Mattie, die als een soort Jan Vayne, maar dan in de ochtend, zijn antwoord aan Wietze doet. Ik kan me ook niet voorstellen dat de directie van Qmusic aan zo’n actie met Mattie alleen zou meewerken, ook al hadden beide dj’s al opgezegd. Fijn imago bouwt iedereen hiermee op. Alles is zo verschrikkelijk tegen alle vormen van fatsoen in. Ik vind sowieso één dj in de ochtend niet lekker op de radio, of het nou Mattie of Wietze is en welke zender het ook moge zijn. Dus mijnheer Tesla, of mannen van Qmusic, of Mattie of Wietze, of beiden: alsjeblieft help ons uit de nachtmerrie die jullie veroorzaakt hebben! Maak er weer gewoon Mattie & Wietze van! 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties